Bedrijfsprofiel

Akker Metaal. Hart van staal.

Wij houden van staal. Staal is niet alleen heel sterk, maar ook decoratief. Het is licht, maar straalt kracht uit. Het is onze uitdaging om voor elke opdracht de unieke combinatie van de eigenschappen van staal volledig te benutten en zo de verwachtingen van de klant te overtreffen. Met ruim veertig jaar ervaring en doorlopende innovatie kan er niemand meer met staal dan de mensen van Akker Metaal. Zij kennen staal als geen ander en gaan tot het uiterste om het beste eindproduct voor u te produceren. Het zijn mensen met een hart van staal.

Wij innoveren continu, voor U

Akker Metaal is opgericht in 1973 als eenmanszaak. Het familiebedrijf kent een rijke geschiedenis van ruim 40 jaar, waardoor we kunnen bouwen op jarenlange ervaring en expertise. Ons pand met moderne productieruimte van ruim 5.000 m2 is gevestigd in Oss.

Geen uitdaging te groot

Wij bouwen alles van staal. Van staalconstructie tot unieke halffabrikaten. Onze kracht, maar ook ons streven, ligt altijd bij het behalen van de hoogste kwaliteit. Met een geavanceerd machinepark en efficiënte productieprocessen, leveren wij de meest uitdagende projecten voor gerenommeerde opdrachtgevers. Omdat wij zowel staalconstructies als plaatbewerking produceren, zijn wij breed inzetbaar en kunnen we snel anticiperen op de wensen en behoeften van onze klant.

Vakmanschap

De vakmensen van Akker Metaal gaan voor perfectie. Door structurele training en opleiding werken zij volgens de laatste productietechnieken. Wij  denken graag met de klant mee op het gebied van ontwerp, uitvoerbaarheid en duurzaamheid om tot creatieve en complete oplossingen te komen.

Vooruitstrevendheid in de genen

Vernieuwend willen zijn zit bij Akker Metaal in de genen. Al sinds de oprichting van het bedrijf,  ruim 40 jaar geleden,  lopen we voorop met techniek. Een modern machinepark, 3-D Tekla technologie en productietechnieken die continue verbeterd worden, stellen ons in staat om bij elke nieuwe uitdaging in oplossingen te denken en hoge kwaliteit te leveren.

Flexibel door veelzijdigheid

Mede door de combinatie van staalbouw en plaatbewerking onder één dak, biedt Akker Metaal zeer diverse en unieke mogelijkheden. We hebben veel extra services in huis zoals een eigen spuiterij en een montageploeg, waardoor we snel en flexibel zijn. Deze veelzijdigheid zorgt ervoor dat we praktisch elke opdracht snel kunnen leveren.

Meerwaarde op uw eindproduct

We onderscheiden ons door verder te gaan dan enkel de oplevering van het eindproduct. Dit doen we door bewust te kiezen voor hoogstaande kwaliteit in elke productiefase. We realiseren dit door een efficiënte productie, een stabiel personeelsbestand en de vereiste certificaten. We blijven altijd investeren in mens en machine om de hoogste kwaliteit te leveren.

Personeel

Akker Metaal heeft circa 20 vaste medewerkers in dienst, allemaal vakmensen van staal. Wij geloven in het continu trainen en opleiden van onze mensen, zodat zij de hoogste kwaliteit kunnen leveren. Op die manier kunnen we steeds uw verwachtingen blijven overtreffen. Niet omdat dat moet, maar omdat onze medewerkers dat willen.

Geschiedenis

De eerste productieruimte waar grondlegger Tiny van den Akker gebruik van maakte bij de oprichting van Akker Metaal in 1973, was een voormalige smederij aan de Bossestraat in Schaijk. Al gauw werd het bedrijf succesvol en was de productieruimte te klein. Door de enorme groei die ons bedrijf in de afgelopen decennia heeft doorgemaakt, zijn we meerdere keren verhuisd of hebben we uitgebreid naar grotere productiehallen. 

Uiteindelijk  hebben we in 2006 ons nieuwe pand aan het Ketelmeer in Oss betrokken, waarbij een extra uitbreiding noodzakelijk was in 2010. Inmiddels beschikken we na 40 jaar van succesvolle groei en expansie van ons bedrijf over een ultramoderne productieruimte van ruim 5.000 m2.

Bedrijfsprofiel

Staalconstructies; voor elk gebouw een passende en innovatieve oplossing.

Productiemiddelen

Anders, dan anders; ook daar zijn wij goed in. De toegevoegde waarde van metaal.

Certificering

Duurzame, innovatieve metaalcomponenten van AkkerMetaal. Wij denken graag met u mee.